WooCommerce Temaer: Installation og Opsætning

  • februar 17, 2018
5 min
læsning
5 min

I denne artikel viser vi hvordan du vælger det rigtige WooCommerce tema til din webshop og hvordan du kan opsætte det.

Som vi fortalte i vores tidligere artikler og videoer, er WooCommerce et gratis plugin til WordPress. Der er mange WordPress temaer, som understøtter WooCommerce og dermed webshop funktioner.

Før du vælger et WooCommerce-tilpasset tema, bør du kende dine behov og den overordnede projekts idé. Der findes nemlig både gratis og betalte WooCommerce temaer, og valget vil være afgørende for din webshops design, placeringer i Google og stabilitet. Vi anbefaler vores detaljeret guide om hvordan man vælger det rigtige WordPress tema til sit projekt.

For denne guides skyld finder vi og installerer vi et gratis WooCommerce tema. Vi nævner lige, før vi starter, at hvis du køber et betalt tema, skal du installere det ved at komme under ”Udseende” -> ”Tema” -> ”Tilføj nyt” -> ”Upload tema”, og der vælger du .rar arkiven, som du har fået ved bestillingen.

woocommerce tema

I forhold til gratis WooCommerce temaer, er der to måder, hvorpå vi kan finde det rigtige, og vi anbefaler, at du bruger et mix af begge to. Den første metode er at læse lidt i Google om de bedste gratis WooCommerce temaer, som ville give dig et godt overblik over det mest populære og dermed stabile skabeloner på markedet. Du kan for eksempel starte med vores artikel om 4 gratis WooCommerce temaer på dansk, som vi selv har gennemgået og givet specifikke tips til opsætning af hver skabelon. Man kan også gå under ”Udseende” -> ”Temaer” -> ”Tilføj nyt” i WordPress kontrolpanellet. Der, under ”Funktionfilter” kan man sortere efter temaer, som understøtter webshops og WooCommerce.

Vi råder dig dog fra at bruge denne metode, fordi temaerne ikke er opdelt efter popularitet. Nogle af dem har ingen anmeldelser, hvorimod andre ikke længere er vedligeholdt. Ønsker du at kigge listen med gratis WordPress temaer igennem, kan du med fordel sortere efter popularitet, og derefter læse de forskellige temaers beskrivelser og finde dem, som er velegnet til WooCommerce.

Allerede i den tredje række under Populære temaer kan vi bemærke et WooCommerce velegnet tema – Storefront. Den har flere gode anmeldelser, og vi beslutter os for at installere det. Vi kan evt. skrive i Google og åbne temaets demo, men vi skal huske på, at nogle af funktionerne kan være betalte plugins, som udviklerne tjener penge på. Efter vi har installeret skabelonen, klikker vi på den blå knap for at komme i gang med opsætning.

woocommerce themes

Her vælger vi guiden, som viser os hvad vi kan ændre på vores webshops design. Vi kan starte med at tilføje logo af vores projekt.

woocommerce tema opsaetning

Dernæst kan vi tilføje et baggrundsbillede eller baggrundsfarve af de øverste bjælke med logo og menu, også kaldet ”header”. Vi kan også ændre farver på ”Sidefoden” i det næste afsnit, også kaldet ”Footer” på engelsk.

Under ”Baggrund” kan vi ændre på selve indholdets baggrund, hvorimod på ”Typografi” kan vi ændre på tekstens farver. Vi har også indstillinger for knappernes farver, samt hvilket layout webshoppen skal bruge – om sidebar skal være til venstre eller til højre. Vi nævnte i vores sidste video, at man tilføjer Widgets til webshoppens Sidebare, hvis det pågældende tema understøtter det. Vi kan se hvilken Widgets områder dette tema understøtter ved at gå under Udseende -> Widgets. Vi kan som sagt tilføje widgets til Sidebaren, som vil blive vist på de andre sider, samt under headeren og på footeren, som vil blive vist på alle sider, inklusiv forsiden.

wordpress widget

Under ”Forside-indstillinger” kan vi se, at vores Forside er siden ”Velkommen”. Det kan vi også bemærke ved at læse teksten på Forsiden, hvor der står, at man kan redigere på denne tekst ved at redigere siden ”Velkommen”. Her kan vi ændre på teksten samt baggrundsbilledet. Vi uploader vores eget baggrundsbillede – for gratis billeder, som kan anbedens både til privat og kommerciel brug, anbefaler vi portalen Pixabay.com

WooCommerce-Forside

Selve produkterne på webshoppens forside ændrer vi under menuen ”Produkter”. Der kan vi tilføje og fjerne produkter til og fra specifikke kategorier, vi kan ændre på produkternes tekst, priser og billeder, samt tilføje rabat på prisen, så produktet viser i rækken ”På tilbud”.

woocommerce-rabat

For at vise produkter i rækken ”Vi anbefaler”, skal vi markere pågældende produkt som ”Udvalgt” i produkternes liste.

WooCommerce udvalgte produkter

Den sidste række, ”Bedst sældende”, siger af sig self – den sorterer automatisk produkter efter deres salg og viser det mest populære.

Vi viste i denne artikel og video hvordan man installerer og opsætter et WooCommerce tema. Vi viser i vores næste hvordan vi kan tilføje flere menu-punkter med produktkategorier og produkter i vores webshop.

 

Har du brug for hjælp med dit WordPress eller WooCommerce Projekt?

Vi hjælper dig gerne med at opsætte din WordPress & WooCommerce hjemmeside eller webshop. Du kan altid skrive til os på [email protected] eller ringe til +45 81 90 76 47. Alternativt kan du klikke på knappen forneden og udfylde kontaktformularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig for at drøfte dine behov på en uformel snak.

KOM I GANG
  • Petar har arbejdet med WordPress og Søgemaskineoptimering (SEO) i over 10 år. Han startede Webstyr for at hjælpe andre små og mellemstore virksomheder med at vokse, og at forstærke deres digital tilstedeværelse. Du er velkommen til at skrive til ham på [email protected], hvis du har spørgsmål om hans artikler - han er altid flink til at svare.

Følg os på de sociale medier