WooCommerce vs Prestashop – Dansk Sammenligning til 2018

 • januar 31, 2018
6 min
læsning
6 min

I denne artikel gennemgår vi forskellene på webshop systemerne WooCommerce og Prestashop og vi viser nogle statistikker om brugen af de to systemer på det danske marked i 2018. Vi har brugt og behandlet data fra internationale pålidelige kilder, herunder fra Google1 og online statistik databaserne Build With2 og Woo Rank3. Vi har også lavet en lignende artikel, som sammenligner WooCommerce og Magento i Danmark i 2018.

Vi starter med at opsummere forskellene på de to systemer:

WooCommerce vs Prestashop

SAMMENLIGNING AF FUNKTIONER

woocommerceprestashop
Gratis plugin til det gratis hjemmesidesystem WordPressGratis webshop system, dog dyrere på sigt end WooCommerce, fordi der er færre gratis moduler – og man er typisk nødt til at investere i betalte løsninger for ekstra funktionalitet.
Ubegrænset antal produkterUbegrænset antal produkter
Plugins for ekstra funktionalitet:

 • Vælg mellem 55.000+ gratis WordPress plugins 5 og
 • 6400 betalte plugins 6
Moduler for ekstra funktionalitet:

 • Ca. 50 gratis moduler 7
 • 3000 betalte moduler 7
Temaer (designs), som du kan vælge imellem:

 • 500+ gratis WooCommerce temaer 8
 • 1200 betalte WooCommerce temaer 9
Temaer (designs), som du kan vælge imellem:

 • Ca. 50 gratis PrestaShop temaer 10
 • 800 betalte PrestaShop temaer 11
Du kan sikre din webshop med at indstille selv SSL sertifikat, eller hvis du er vores kunde, klarer dette for digDu kan sikre din webshop med at indstille selv SSL sertifikat
Meget nem at brugeRimelig nemt at bruge, men kræver moduler for forskellige integrationer og funktioner, som kan være besværlige at indstille selv. 12
Nemmere at finde løsninger på problemer på grund af det store WordPress/WooCommerce fællesskab med milioner af brugere og udviklereMere besværligt at finde løsninger på problemer i sammenligning med WooCommerce, fordi PrestaShop fællesskabet er mindre

Integration mellem PrestaShop og WooCommerce

Overvejer du at flytte din PrestaShop webshoo over på WooCommerce, kan du nemt overføre shoppen ved at bruge det gratis plugin FG PrestaShop to WooCommerce. Gratis udgaven af dette plugin flytter alle produkter, produktbilleder, produktgallerier, produkt lager oplysninger, produktkategorier og produktkategori billeder. For at installere pluginnet skal du følge følgende proces:

 1. Installer pluginnet under Plugins -> Tilføj nyt (enten find den i søgelisten eller download arkiven fra ovenstående link og upload som fil).
 2. Aktiver pluginnet under Plugins.
 3. Start import under Værktøjer -> Importer -> PrestaShop
 4. Konfigurer plugin indstillingerne. Du kan finde din PrestaShop database oplysninger i filen settings.inc.php (til PrestaShop 1.5+) eller i PrestaShop -> Preferencer -> Database (hvis du bruger PrestaShop 1.4 eller mindre).

Har du brug for hjælp med integration af PrestaShop og WooCommerce, hjælper vi dig gerne med at opsætte din WooCommerce webshop. Vi er ansvarlige og pålidelige WooCommerce eksperter, som vægter det positive samarbejde med vores kunder. Du kan evt. udfylde kontaktformularen i starten af siden, så vender vi tilbage til dig for en uformel snak om dine behov.

Der er flere danske webshops på WooCommerce end der er på PrestaShop

WooCommerce vs Prestashop

Der er flere end to gange webshops på WooCommerce end der er på PrestaShop i det danske marked. Grundene til det kan bl.a. være, at WooCommerce er hurtigere end PrestaShop, har større udvalg af designs (se vores liste med gratis WooCommerce temaer på dansk) og den er nemmere at redigere i4 . WooCommerce er også generelt nemmere at bruges end PrestaShop5.

De danske webshops på WooCommerce er mere SEO-venlige end dem på PrestaShop

WooCommerce og Prestashop Dansk Sammenligning

Vores undersøgelse viser, end de danske webshops på WooCommerce er mere søgemaskinevenlige end dem på PrestaShop. De har nemlig en bedre teknisk opsætning med hensyn til SEO, hvilket gør det nemmere for søgemaskinerne som f.eks. Google at ”forstå” webshopperne og dermed viser dem højere i deres resultater.

Flere og flere danske webshops vælger WooCommerce frem for PrestaShop

prestashop vs woocommerce

WooCommerce har overhalet PrestaShop i forhold til månedlige søgninger i Google på dansk allerede i 2015. Dette er et tegn på, at flere og flere danske webshops bruger WooCommerce, og forskellen på brug mellem de to platforme stiger. Denne tendens kan delvis forklares af den altid stigende interesse hos WooCommerces ”hoved-platform” – WordPress. WooCommerce er nemlig en modul (plugin), som tilføjer webshop funktionalitet til selve WordPress systemet – når de mange WordPress brugere i det danske marked vil opbygge deres eksisterende hjemmesider til webshops, vælger mange af dem WooCommerce.

 WooCommerce er det mest populære webshop platform i hele verden

– 42% af alle webshops i hele verden bruger WooCommerce…

WooCommerce

Takket være den store opbakning af WordPress, er WooCommerce faktisk det mest udbredte webshop system i hele verden. Den kan bruges både af små webshops med et par produkter og af webshops med over 10 tusinde produkter5.

 

Kilder:

  1. Google Trends, https://trends.google.com/trends/explore?date=all&geo=DK&q=woocommerce,prestashop
  2. Build Width, https://trends.builtwith.com/shop, sidst tjekket 31.01.2018
  3. Woo Rank, https://index.woorank.com/en/reviews?country=dk&technology=woocommerce og https://index.woorank.com/en/reviews?country=dk&technology=prestashop, sidst tjekket 31.01.2018
  4. Cannonicalized, PrestaShop vs. Woocommerce – What is the bottom line?, May 13, 2017, https://canonicalized.com/prestashop-vs-woocommerce/
  5. WordPress plugins – officiel WordPress portal: https://da.wordpress.org/plugins/
  6. ThemeForest Betalte WordPress Plugins: https://codecanyon.net/category/wordpress
  7. PrestaShop modules for your ecommerce website: https://addons.prestashop.com/en/2-modules-prestashop
  8. E-handel Gratis WordPress Hjemmeside – Officiel WordPress portal: https://da.wordpress.org/themes/tags/e-commerce/
  9. E-Commerce Betalte WordPress Themes i ThemeForest: https://themeforest.net/category/wordpress/ecommerce
  10. Der findes ingen portaler med gratis Prestashop temaer. På nettet findes der dog enkelte lister med links til gratis Prestashop themes, f.eks. her.
  11. ThemForest – Premium Prestashop Themes: https://themeforest.net/category/ecommerce/prestashop
  12. PrestaShop Preview 2018: https://www.merchantmaverick.com/reviews/prestashop-review/#Ease_Of_Use
Har du brug for hjælp med dit WordPress eller WooCommerce Projekt?

Vi hjælper dig gerne med at opsætte din WordPress & WooCommerce hjemmeside eller webshop. Du kan altid skrive til os på [email protected] eller ringe til +45 81 90 76 47. Alternativt kan du klikke på knappen forneden og udfylde kontaktformularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig for at drøfte dine behov på en uformel snak.

KOM I GANG
 • Petar har arbejdet med WordPress og Søgemaskineoptimering (SEO) i over 10 år. Han startede Webstyr for at hjælpe andre små og mellemstore virksomheder med at vokse, og at forstærke deres digital tilstedeværelse. Du er velkommen til at skrive til ham på [email protected], hvis du har spørgsmål om hans artikler - han er altid flink til at svare.

Følg os på de sociale medier