MobilePay til Din WooCommerce Webshop – Dansk 2018 Guide

 • marts 3, 2018
6 min
læsning
6 min

I denne artikler gennemgår vi i detaljer MobilePay som betalingsløsning til WooCommerce. Vi fremlægger nogle fordele ved at bruge det, som vi begrunder med seneste statistikker fra det danske e-handel marked. Vi fortæller derefter processen om at få integreret MobilePay i din WooCommerce webshop.

Artikel afsnit:

 

Hvorfor skal du bruge MobilePay til din WooCommerce webshop?

woocommerce mobilepay

Fordelen ved MobilePay fra kundens side er, at man kan gennemføre et køb uden at indtaste kortoplysninger. Det er også nemmere, da man oftere har sin mobiltelefon ved hånden end sit kort.

Seneste stastikker om det danske e-handel støtter disse argumenter. Der er 40% vækst mellem 2016 og 2017 af danskere, som handler med MobilePay på nettet. Til gengæld understøtter 28% af de danske webhops MobilePay, og løsningen vinder frem hos flere og flere brugere.

Hvordan virker MobilePay til WooCommerce?

Hvis man handler fra sin computer:

 1. Kunden indtaster sit MobilePay mobilnummer ved checkout-siden.
 2. Kunden godkenter betalingen på sin mobil.
 3. Beløbet trækkes på det kort, som kunden har tilknyttet i MobilePay.

Se en video af købsprocessen:

Hvis man handler fra sin mobiltelefon:

 1. Man vælger MobilePay som betalingsmetode, MoblePay-appen åbnes og man godkender købet med et swipe. Så enkelt!

Sådan kommer du i gang med MobilePay til WooCommerce

Hvis du vil bruge MobilePay på din webshop, skal du bruge deres løsning til erhverv. Du må ikke nøjes med dit private MobilePay nummer ifølge deres betingelser (under A5. Øvrige forpligtelser).

For at få en MobilePay konto ti din webshop, er det påkrævet at du har aftaler med en indløser og en betalingsgateway:

Indløsningsaftale

Aftalen med din indløser afgør hvilke kort dine kunder kan betale med gennem MobilePay. Har du f.eks. kun en aftale til Dankort, kan MobilePay-brugere med et MasterCard tilknyttet til deres app ikke gennemføre køb på din webshop.

Afhængig af hvilken betalingsgateway du bruger, som vi kommer senere til, kan du drage nytte af aftaler med forskellige indløsere til de forskellige betalingskort (f.eks. ePay tilbyder sådan en løsning). Dermed kan du opnå besparelser fra transaktionsgebyrer og få hurtigere afregning.

MobilePay samarbejder med følgende indløsere:

 • Nets/Teller
  • Tag imod Visa & MasterCard og/eller Dankort. Pris for for Visa & Mastercard – beregnes dynamisk ud fra fakta om dit firma, og Nets giver dig et pristilbud i løbet af bestillingsprocessen. Pris for Dankort – 250 kr. for oprettelse, 1100 kr. pr. år. og 0.54 kr. pr. transaktion + 0.19% pr. transaktion, dog max 2.50 kr. Prisliste til Dankort 2018 findes her.
 • Bambora
  • Tag imod Visa & MasterCard. Pris: 0.85% i kortgebyr på alle danske debitkort, 1.00% på alle danske kreditkort, 2.80% på alle udenlandske kort.
 • Clearhaus
  • Tag imod Visa & MasterCard. Pris for danske kort: 1.45% pr. transaktion og 2.75% for udenlandsk udstedte kort.
 • Handelsbanken
  • Tag imod Visa & MasterCard. Du skal kontakte dem for at få oplyst priser.
 • Swedbank
  • Tag imod Visa & MasterCard. Du skal kontakte dem for at få oplyst priser.
 • Elavon
  • Tag imod Visa & MasterCard. Du skal kontakte dem for at få oplyst priser.

 

Betalingsgateway

En betalingsgateway, også kaldet betalingsløsning, varetager den krypterede kommunikation mellem din webshop og indløseren. Den tilføjer selve betalingsvinduet (typisk gennem plugin på din WooCoommerce webshop), som dine kunder kommer til et betale på. MobilePay samarbejder med 13 betalingsgateways, men vi viser forneden kun dem, som tilbyder integration med WooCommerce:

ePay.dk (Bambora)

ePay er én af de mere populære betalingsgateways på det danske marked. De understøtter MobilePay på alle deres pakker, hvor den billigste starter fra 99 kr. pr. md. med MobilePay som tilkøbsmodul, som koster 49 kr. pr. md. og 1 kr. pr. betaling. De har en veludviklet integration med WooCommerce, som nu varetages af deres moderselskab Bambora – pluginnet finder du her.

QuickPay

QuickPay er en anden populær betalingsgateway på det danske marked. Man kan vælge mellem pakker med ingen/lav månedlig abonnement og højere pris pr. transaktion, og pakker med abonnement pris men lavere transaktionsgebyr – se evt. mere her. MobilePay tilkøbes til 49 kr. pr. md. + 1 kr. pr. transaktion. QuickPay har en WooCommerce plugin og har også en vejledning om, hvordan du integrerer MobilePay på din webshop.

Altapay

Du skal kontakte dem for at få oplyst priser. De har en integration med WooCommerce, som du kan læse mere om her. De har også en WooCommerce plugin for at opsætte nemt MobilePay og evt. kortbetalinger på din webshop.

Dibs

Deres dyreste pakke understøtter MobilePay betalinger, men de oplyser ikke priser på den på deres hjemmeside. De tilbyder også en WooCommerce integration, som du kan læse mere om her.

Maksuturva

En finsk betalingsgateway, som har oprettelsesgebyr på 750 kr. Derefter månedlig pris på 520 kr. (hvis du tegner et års abonnement), 2.60 kr. + 1.55% pr. korttransaktion samt 0.81 kr. pr. transaktion gennem MobilePay. Priser er omregnet fra euro. Der er ingen månedlig abonnement for MobilePay, men MobilePay gebyr pålægges i øvrigt til gebyr fra kortbetalinger. De har også en WooCommerce plugin på Github.

Paytrail

En anden finsk betalingsgateway, som har oprettelsesgebyr på 356 kr., og 2.6 kr. pr. MobilePay transaktion + 2%. Priser er omregnet fra euro. De har flere WooCommerce plugins, men det er uklart om de understøtter MobilePay – du kan kontakte dem for at høre mere.

WEBSTYR TIP

Specifikke betalingsgateways samarbejder med specifikke indløsere. Start med at undersøge de enkelte betalingsgateways` tilbud og hvilken gateway/indløser kombination passer bedst til dine behov. For hurtigere sammenligning af priser, se evt. hjemmesiden kortgebyr.dk.

Har du brug for hjælp med dit WordPress eller WooCommerce Projekt?

Vi hjælper dig gerne med at opsætte din WordPress & WooCommerce hjemmeside eller webshop. Du kan altid skrive til os på [email protected] eller ringe til +45 81 90 76 47. Alternativt kan du klikke på knappen forneden og udfylde kontaktformularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig for at drøfte dine behov på en uformel snak.

KOM I GANG
 • Petar har arbejdet med WordPress og Søgemaskineoptimering (SEO) i over 10 år. Han startede Webstyr for at hjælpe andre små og mellemstore virksomheder med at vokse, og at forstærke deres digital tilstedeværelse. Du er velkommen til at skrive til ham på [email protected], hvis du har spørgsmål om hans artikler - han er altid flink til at svare.

Følg os på de sociale medier