WooCommerce vs Magento – Dansk Sammenligning til 2018

  • januar 31, 2018
12 min
læsning
12 min

I denne artikel laver vi en detaljeret sammenligning mellem WooCommerce og Magento, hvor vi analyserer systemerne i forhold til nogle vigtige faktorer – herunder omkostninger, brugervenlighed, betalings- og integrationsmuligheder samt skalerbarhed.

Vi håber, at vores artikel hjælper dig med at vælge det webshop system, som passer bedst til dine behov. Da artiklen er lang, viser vi de forskellige afsnit forneden, så du hurtigt evt. kan springe til det, som interesserer dig mest.

woocommerce magento

WooCommerce og Magento – hurtigt overblik

Vi starter med at præsentere kort de to systemer, så du hurtigt kan danne dig overblik over deres vigtigste forskelle.

Hvad er WooCommerce?

WooCommerce er et open-source og gratis webshop plugin til det verdenspopulære hjemmesidesystem WordPress. WooCommerce gør det nemt at sælge fysiske og digitale produkter, at modtage betalinger, styre inventar og forsendelse.

WooCommerce er lige som WordPress meget nemt at bruge. Der er mange tusinde designs (temaer) og integrationer (plugins) tilgængelige for WooCommerce på grund af det store fællesskab og marked omkring WordPress. Det betyder, at du nemt kan tilpasse din webshop efter dine specifikke ønsker.

Hvad er Magento?

Magento er en e-handel platform baseret på open-source, som har to udgaver: et gratis, også kaldet Community edition, og en betalt, kaldet Commerce edition.

Magento målretter primært web udviklere og mellemstore og store online butikker. Den er en del sværere at bruge og kræver, at man har noget erfaring med web udvikling. Magento har et stort udvalg af avancerede og stabile e-handel modulel samt tilgængelige designs (temaer) – mulighederne for tilpasning af dog færre end i WooCommerce.

Hvad skal du lægge vægt på, når du vælger en e-handel platform?

Det er vigtigt, at du analyserer de enkelte webshop systemer efter dine specifikke behov før du starter. Der er dog nogle grundlæggende faktorer, som vi synes, at du bør overveje, og dem præsenterer vi forneden:

  • Omkostninger – hvad er de samlede omkostninger for at starte og drive din webshop?
  • Brugervenlighed – hvor nemt er det at finde rundt og bruge dit webshop system?
  • Betalingsmuligheder – kan du anvende de betalingsmetoder, som din målgruppe bruger mest ?
  • Integrationsmuligheder – kan du nemt integrere dit system med eksterne ydelser og add-ons, f.eks. om forsendelse, regnskab osv?
  • Muligheder for vækst (skalerbarhed) – kan dit webshop system håndtere større trafik, når du begynder at vokse?

Vi sammenligner nu WooCommerce og Magento efter disse faktorer:

Omkostninger: WooCommerce vs Magento

Omkostninger indebærer både opstartsprisen for design og udvikling af din webshop og de løbende udgifter for drift og vedligeholdelse – herunder for opdateringer, design ændringer og videre opbygning med tiden samt nye integrationer.

Hvad er omkostningerne ved at have en WooCommerce webshop?

WooCommerce er lige som WordPress gratis at bruge. Du skal selv købe dit .dk domæne, som koster ca. 40 kr. pr. år., samt et webhotel med SSL sertifikat, som varierer mellem 15-90 kr. pr. md.

Du skal derefter enten selv installere og opsætte din WooCommerce webshop eller hyre andre for at gøre det for dig. Du skal også medregne tid for vedligeholdelse, da systemet skal opdateres løbende og backup skal genstilles, hvis der er problemer. Du kommer nok også til at have behov for ændringer engang imellem – og der kan du evt. betale efter tidsforbrug til en web udvikler.

Alternavit kan du bruge vores WooCommerce support pakke, hvor vi tager os af alt omkring din webshops vedligeholdelse – herunder hurtigt WordPress webhotel med SSL, daglig backup, løbende opdateringer, gratis design ændringer samt evt. hjælp og rådgivning om SEO. Du får alt helt gratis mod et lav månedlig gebyr, så du kan fokusere dig på din webshops udvikling og ikke bekymre dig om timepriser.

Hvad er omkostningerne ved at have en Magento webshop?

Magento webshops plejer at være dyrere end WooCommerce webshops. Der er færre Magento udbydere på markedet, som betyder, at der er mindre konkurrence – og dette også medfører de højere priser for Magento udviklere.

Ønsker du avancerede funktioner til din Magento webshop som f.eks. full-page caching, gave vouchers, avanceret retur styring og avancerede kundesegmenter, bliver du nødt til at opgradere til Magentos Commerce edition, som koster fra 110.000 kr. pr. år. Alternativt kan du prøve at finde tilsvarende Magento modul – priserne af betalte Magento moduler plejer også at være højere end priserne for betalte WooCommerce plugins.

Vinder med laveste omkostninger: WooCommerce

Brugervenlighed: WooCommerce vs Magento

Brugervenlighed er afgørende for hvor meget tid du kommer til at bruge på at styre din webshop – og jo mindre, jo bedre.

Brugervenlighed hos WooCommerce

WooCommerce er baseret på hjemmesidesystemet WordPress, som er verdensberømt for sin brugervenlighed. Det er nemt at finde rundt i WordPress panellet og at bygge og styre din WooCommerce webshop.

woocommerce

Du kan også drage nytte af det store WooCommerce fællesskab med millioner af brugere, hvor du kan finde mange udenlandske og danske vejledninger, blogs og forums for at få hjælp.

Brugervenlighed hos Magento

magento brugervenlighed

Magento har også en veludviklet installations guide og dokumentation, som du kan følge. Det er dog sværere at opsætte en Magento webshop, da det ofte kræver noget programmerings erfaring – og det bliver især vanskeligt, når du starter at installere Magento moduler og lave eksterne integrationer.

Magento fællesskabet er også en del mindre end hos WooCommerce, og det kan derfor være sværere at finde løsninger på de problemer, som du kunne støde på imens du udvikler og vedligeholder din Magento webshop.

Vinder med bedste brugervenlighed: WooCommerce

Betalingsmuligheder: WooCommerce vs Magento

Hvilke betalingsmetoder du anvender på din webshop kommer til at spille en afgørende rolle for din webshops succes. Derfor er det fornuftigt at analysere i forvejen din webshops målgruppe og dets købsadfærd, og derefter se på, hvilke webshop systemer der kan håntere de betalingsmuligheder, som du har brug for.

Betalingsmuligheder hos WooCommerce

Som verdens mest brugte webshop system, har WooCommerce fordelen at alle betalingsudbydere og andre add-ons providere har lavet en velfungerende integration med systemet. WooCommerce kommer som standard med en Paypal og Stripe integration:

woocommerce-betalinger

Men du kan nemt bruge andre betalingsløsninger ved at installere deres pågældende WordPress plugins. Tjek evt. vores artikel om hvordan man bruger MobilePay på WooComemerce og vores sammenligning mellem ePay og Stripe.

Betalingsmuligheder hos Magento

Magento has også et stort udvalg af betalingsmuligheder. Systemet tilbyder som standard integration med Paypal.

magento brugervenlighed

Yderligere integrationer kan tilføjes ved at installere en betalingsmodul fra deres Marketplace. Magento er lige som WooCommerce godt dækket ind på det danske marked med tilgængelige integrationer til danske betalingsløsninger som f.eks. ePay og QuickPay.

Vinder med bedste betalingsmuligheder: uafgjort

Integrationsmuligheder: WooCommerce vs Magento

Fleksibilitet er meget vigtigt i den altid skiftende verden. Det kan være, at du får behov for at integrere din webshop med add-ons om forsendelse, regnskab eller marketing – eller at du vil lave en større opbygning med ny funktionalitet, som kræver nye moduler.

Integrationsmuligheder hos WooCommerce

Der findes over 50.000 gratis og 6.000 betalte plugins til WordPress, som kan tilføje ekstra funktionalitet og integrationer til din WooCommerce webshop. WooCommerce drager dermed fordel af sit ”modersystem” WordPress.

woocommerce-plugins

Plugins er let at installere og opsætte, og alle software udbydere i dag sørger for at levere integration med WooCommerce på grund af systemts store popularitet på verdensplan.

Integrationsmuligheder hos Magento

Magento har også et veludviklet Marketplace med over 3.000 moduler. Det fleste af dem er dog betalte. Det kan også være svært for nybegynder at finde rundt i hvordan man installerer og opsætter en Magento modul.

magento moduler

Vinder med bedste integrationsmuligheder: WooCommerce

Skalerbarhed: WooCommerce vs Magento

Dit webshop system er din vigtigste samarbejdspartner, som skal være i stand til at følge med, imens du vokser. Det er derfor fornuftigt at vælge et stabilt webshop system nu, i stedet for at bekymre sig og evt. skifte til et nyt platform, når tingene bliver alvorlige.

Skalerbarhed hos WooCommerce

WooCommerce er et open-source platform, hvor du selv sørger for webhotel, sikkerhed og backups. Platformen er bygget effektivt og kan nemt skalere efter behov – der er webshops på WooCommerce med over 100.000 produkter og tusinde af transaktioner pr. minut.

woocommerce-skalerbarhed

I sådanne tilfælde er det derfor afgørende hvilket webhotel du bruger, og at du har eksperter i dit hold, som sørger for din platforms løbende optimering. Hos Webstyr har vi haft en kunde, som fik 6.000 besøgende på sin danske webshop i løbet af en dag  – og hverken ham eller brugerne opdagede nogen problemer, fordi vi havde sørget for stabil system og server opsætning i forvejen, samt løbende forbedret løsningen med tiden.

Skalerbarhed hos Magento

Da Magento målretter især større butikker, er den specielt bygget op for at håntere større mængder af traffik og ordre. Deres betalte udgave bruges af mange berømte brands, som f.eks. Bulgari:

Selvom Magento er måske lidt bedre tilpasset til at håntere større trafik, skal man tage hensyn til, at omkostningerne ved Magento stiger enormt, når webshoppen vokser.

Vinder med bedste skalerbarhed: Magento

Konklusion: WooCommerce vs Magento  – hvad er den bedste?

Som du nok har opdaget, er WooCommerce og Magento forskellige webshop systemer, som målretter forskellige kundegrupper. Hvilket webshop system du vælger kommer derfor an på dine behov og færdigheder.

WooCommerce er et open-source plugin til WordPress, som er meget nemt at lære at bruge. Du får også større muligheder for tilpasning og opbygning af din webshop på grund af det store WordPress fællesskab med mange tilgængelige designs (temaer) og plugins.

Magento er et e-handel system, baseret på open-source, som har en gratis og en premium udgave. Magento er en del sværere at bruges, og det koster også mere for design og udvikling, samt for vedligeholdelse. Den er dog meget solid og stabil, når det kommer til større mængder af traffik eller til avancerede e-handel løsninger.

Hvis du vil hurtigt være i stand til at bruge og styre din webshop samt have kontrol på pris og fleksibilitet, kan du vælge WordPress.

Hvis du vil lave en avanceret webshop, som på sigt kan blive (meget) større, og du har større budget til at starte med, kan du vælge Magneto.

Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at danne dig en god forståelse for forskellene på WooCommerce og Magento.

Har du brug for hjælp med dit WordPress eller WooCommerce Projekt?

Vi hjælper dig gerne med at opsætte din WordPress & WooCommerce hjemmeside eller webshop. Du kan altid skrive til os på [email protected] eller ringe til +45 81 90 76 47. Alternativt kan du klikke på knappen forneden og udfylde kontaktformularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig for at drøfte dine behov på en uformel snak.

KOM I GANG
  • Petar har arbejdet med WordPress og Søgemaskineoptimering (SEO) i over 10 år. Han startede Webstyr for at hjælpe andre små og mellemstore virksomheder med at vokse, og at forstærke deres digital tilstedeværelse. Du er velkommen til at skrive til ham på [email protected], hvis du har spørgsmål om hans artikler - han er altid flink til at svare.

Følg os på de sociale medier