WooCommerce – ePay vs Stripe Sammenligning i 2018

 • marts 1, 2018
8 min
læsning
8 min

I denne artikel gennemgår vi to af de mest anvendte betalingsløsninger af danske WooCommerce webshopsePay og Stripe. Vi præsenterer funktionerne af hver løsning og laver sammenligning mellem dem, så du nemt kan danne dig overblik over hvad der passer bedst til dit projekt.

Artikel afsnit:

Før vi starter, er vi nødt til at få nogle begreber på plads:

Kreditkort Betalinger på WooCommerce

woocommerce

For at have kreditkort betalinger på din webshop, skal du have en aftale med en indløser. Du aftaler med ham hvilken bankkonto pengene overføres til, og hvilken dine afregningsdage er.

Din indløsningsaftale afgør hvilken kredikort din webshop vil gennemføre betalinger med. Skal du have Dankort betalinger på din webshop, er Nets den eneste indløser i Danmark, som tilbyder det – og du skal lave en aftale med dem.

Udover en indløser, skal du også have en aftale med en betalingsgateway. Betalingsgateway-en håndterer den krypterede kommunikation imellem din webshop og indløseren – den tilføjer selve betalingsvinduet, hvor dine kunder vil indtaste deres kreditkortoplysninger:

WooCommerce og ePay (Bambora)

epay woocommerce

ePay er en betalingsgateway, som er gået sammen med indløseren Bambora (tidl. Euroline) og gør det dermed muligt at oprette én konto og få dækket både betalingsgateway- og indløsnins-delen på én gang.

Med ePay/Bambora kan du modtage Visa, Visa Electron, MasterCard og Maestro på din webshop. Du kan også modtage MobilePay betalinger, som dog koster ekstra og som vi fortæller mere om i denne artikel. Du kan derudover nemt tilføje Dankort betalinger i din pakke (alle ePay pakker understøtter Dankort betalinger), men du skal have en ekstra indløsningsaftale med Nets som nævnt tidligere.

Der er fire forskellige pakker, som du kan vælge imellem i ePay. Den, med højeste værdi for pengene, er pakken Pro+.

Den indeholder både betalingsgateway med ePay og indløsningsaftale med Bambora med  Visa, Mastercard, Visa Electron og Maestro. Prisen er 149 DKK/md, hvor de første 250 betalinger er gratis og derefter 0.25 DKK pr. transaktion, samt transaktionsgebyr for EU kort på 1,45 % på private EU kort og 2,95 % på firmakort/ikke-EU. Vi laver senere en sammenligning med Stripes prisstruktur. Udbetaling af pengene er hurtigt hos ePay – fra to bankdage, og der er også dansk support, som du altid kan ringe til.

ePay har eksisteret siden 2001 på det danske marked og er generelt en stabil løsning til webshop betalinger. Der er en veludviklet integration med WooCommerce, som nu tilbydes af Bambora med deres WordPress plugin. Pluginnet har bl.a. følgende funktioner:

 • Den tilføjer betalingsvindue med krypteret kommunikation
 • Du kan oprette og styre abonnementer
 • Du kan få overblik over status på dine betalinger direkte fra din WooCommerce Ordre side
 • Du kan ”trække” betalinger direkte fra din WooCommerce Ordre side
 • Du kan slette betalinger direkte fra din WooCommerce Ordre side

 

Download ePay/Bambora Plugin

 

Husk at få oprettet og aktiveret en konto hos ePay, før du installerer og opsætter ovenstående plugin.

Sådan kommer du i gang med ePay:

 1. Vælg én af deres betalingsløsninger. Fordelen ved deres Pro+ pakke er at du får inkluderet indløsningsaftale med Bambora for Visa/Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard og Maestro. Ønsker du at bruge andre indløsere, skal du vælge nogen af de dyrere pakker.
 2. Opret en ePay-konto. Efter du opretter kontoen, får du et test-forretningsnummer, som du kan gennemføre test-betalinger med.
 3. Installer WordPress/WooCommerce pluginnet (skriv “Bambora Online ePay” i Søgefeltet under Plugins -> Tilføj nyt, installerer og aktiver).
 4. Sørg for, at din hjemmeside opfylder kravene til indløsningsaftale, så du kan blive godkendt til at modtage betalinger med betalingskort. Kravene finder du her http://www.epay.dk/kom-i-gang-guiden/4-tilretning-af-hjemmeside-jf-krav-fra-indloeser.asp.
 5. Ansøg om en indløsningsaftale. Hvis du allerede har en indløsningsaftale, kan du springe dette trin over. Hvis du vælger deres Pro+ pakke, skal du blot trykke på knappen ”Kom i gang” fra trin #2 og følge processen.
 6. Indløseren gennemgår manuelt din hjemmeside for at sikre, at du opfylder kravene. Efter dette er gjort, bliver din indløsningsaftale aktiveret og ePay får automatisk besked om det. De aktiverer automatisk din ePay konto og sender dig en e-mail – du er nu klar til at modtage online betalinger, men husk at skifte ud dit test-forretningsnummer med det forretningsnummer, som du har modtaget. Dit forretningsnummer finder du på din ePay konto under ”Indstillinger” -> ”Betalingssystemet”.

 

WooCommerce og Stripe

woocommerce stripe

Stripe er et amerikansk firma, som fungerer både som en betalingsgateway og indløser. Du kan gennemføre betalinger med Visa, MasterCard og American Express ved at oprette en konto hos dem. I modsætning til ePay, er der ingen månedlig abonnement, men du betaler i stedet for pr. hver. transaktion.

Transaktionsgebyrene er 1.4% for EU kort + 1.80 kr. pr. transaktion og 2.9% for ikke EU kort + 1.80 kr. transaktion. Det er dermed billigere at bruge Stripe, hvis du sælger primært til udlandet. Udbetaling tager dog mere tid – pengene kommer på din bankkonto om 7 bankdage.

Stripe er en stærkt voksende betalingsløsning på verdensplan med over 100.000 kunder fra 25 lande.  Det understøtter dog ikke Dankort og MobilePay endnu – og hvis du skal sælge i Danmark, kan det være en god idé at analysere din målgruppes købsadfærd og evt. vælge ePay, hvis Dankort og MobilePay anvendes ofte. Stripe kræver også, at du selv installerer SSL-sertifikat på din webshop for at have kortbetalinger, hvorimod ePay tilføjer automatisk SSL kryptering på betalingssiden.

WooCommerce pluginnet til Stripe er ikke så veludviklet endnu. Teknologien er ikke så stabil, hvilket forklarer de mange negative anmeldelser på pluginnet:

Download Stripe Plugin

Dette er dog den officielle Stripe plugin, som bliver udviklet af selve WooCommerce, og man kan derfor forvente, at situationen vil forbedre sig i den kommende tid. Pluginnet opdateres løbende og der er over 300.000 webshops, som allerede bruger det.

Du kan også styre abonnementer gennem pluginnnet, men husk, at det kræver  en aktiv SSL sertifikat på din hjemmeside. For at installere pluginnet, skal du blot skrive ”WooCommerce Stripe Payment Gateway” i søgefeltet under Plugins -> Tilføj ny – og installer og aktiver. Husk at oprette Stripe konto her.

Vi opsummerer nu i en tabel de vigtige forskelle mellem ePay og Stripe:

WooCommerce Betalinger: ePay vs Stripe

epaystripe
Understøtter Visa/Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard og MaestroUnderstøtter Visa, MasterCard, American Express
Understøtter MobilePay (koster ekstra og kræver indløsningsaftale/aftaler på de kort, som du vil have, at dine brugere kan betale med – f.eks. Nets aftale til Dankort)X
Understøtter Dankort (kræver indløsningsaftale med Nets)X
Kommer med automatisk SSL-sertifikat på betalingsvinduetX (du skal selv indstille SSL sertifikat før du bruger Stripe)
Omkostninger (MobilePay og Dankort ikke medregnet): DKK 149 pr. md., 1.45% på private EU kort, 2.95% på firmakort/ikke-EU. 250 gratis betalinger/md. Herefter DKK 0,25 pr. betaling.Omkostninger: ingen abonnement, gebyr 1.4% for EU kort med 1.80 kr. pr. transaktion og 2.9% for ikke EU kort med 1.80 kr. pr. transaktion.
Udbetaling fra 2 bankdageUdbetaling på 7 bankdage
Dansk supportUdenlandsk support
Konklusion: ePay er bedre løsning, hvis du sælger til Danmark og du vægter Dankort & MobilePay som betalingsløsninger og dansk-baseret support.Konklusion: Stripe er en billigere løsning, hvis du sælger til udlandet og det er en nem løsning, hvis du vil hurtigt komme i gang uden månedlig abonnement / andre aftaler.
Har du brug for hjælp med dit WordPress eller WooCommerce Projekt?

Vi hjælper dig gerne med at opsætte din WordPress & WooCommerce hjemmeside eller webshop. Du kan altid skrive til os på [email protected] eller ringe til +45 81 90 76 47. Alternativt kan du klikke på knappen forneden og udfylde kontaktformularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig for at drøfte dine behov på en uformel snak.

KOM I GANG
 • Petar har arbejdet med WordPress og Søgemaskineoptimering (SEO) i over 10 år. Han startede Webstyr for at hjælpe andre små og mellemstore virksomheder med at vokse, og at forstærke deres digital tilstedeværelse. Du er velkommen til at skrive til ham på [email protected], hvis du har spørgsmål om hans artikler - han er altid flink til at svare.

Følg os på de sociale medier