Hvilket WordPress Tema Skal Du Vælge – Vejledning i 3 Skridt

  • januar 27, 2018
9 min
læsning
9 min

Når du vælger et WordPress tema, danner dette grundlaget for din fremtidige hjemmesides og webshops design og funktioner. WordPress temaet har også stor indflydelse på din søgemaskineoptimering (SEO) og muligheder for videre opbygning med tiden. Derfor skal du have planerne til dit projekt klare, når du vælger et WordPress tema – så du kan vælge det rigtige ud fra dine krav.

Vi har i denne artikel skrevet en detaljeret vejledning til hvordan du skal vælge det rigtige WordPress tema for din hjemmeside eller webshop. Har du brug for at vælge og opsætte det rigtige tema for dit projekt, hjælper vi dig gerne med det. Du er velkommen til at udfylde formularen til højre, så tager vi en uformel snak om dit projekt. Her kommer vejledningen i kronologisk rækkefølge:

1. Hvor Vigtige Er Stabilitet, Support, SEO Og Flere Design Muligheder For Din Hjemmeside Eller Webshop?

Allerede før du starter med at lede efter et tema, skal du have en idé om, hvor vigtig del dette projekt kommer til at spille for din overordnet forretning. Laver du en lille ”visitkort” hjemmeside for din butik, har du ikke brug for løbende udvidelse, pålidelighed i support og opdateringer, og de store resurser i SEO.

Bygger du derimod online forretning eller skal din fremtidige hjemmeside eller webshop støtte din eksisterende forretnings udvikling, vil du ønske en mere stabil og kvalitetsfuld løsning, som kan udvides med tiden.

Når bygger din WordPress hjemmeside eller webshop, kan du ikke skifte mellem temaer og bibeholde dit design. Derfor skal du vælge det rigtige allerede fra begyndelsen. I WordPress er der to typer temaer – gratis, som udvikles og understøttes af WordPress fællesskabet, og premium, som koster penge og udvikles og understøttes af professionelle WordPress udviklere og firmaer. Forskellene mellem de to er væsentlige og afhængig af hvilken vej du tager, kommer det til at have stor indflydelse på dit projekt:

 

hvordan vælger man et wordpress tema

1.1. Gratis WordPress Temaer

Som vi kan se på billedet, er gratis WordPress temaer responsive og har professionelt design med forskellige, dog begrænsede, design elementer for at vælge imellem.

Udfordringen med dem er, at deres udbydere har ingen økonomisk tilskyndelse til at fortsat understøtte dem, bortset fra dem, som prøver at sælge deres premium-udgaver gennem deres gratis-temaer. Selv når WordPress udviklere sælger premium-udgaver gennem gratis-udgaver, kan sidste stadigvæk ende i fortiden, fordi strategier og planer skiftes dynamisk og gratis udgaven kan nemt ”ofres”. Her er f.eks. skæbnen af to af de mest populære gratis WordPress themes for 2017:

wordpress temawordpress theme

Gratis WordPress temaer har begrænset support, da det er uhensigtsmæssigt for udviklerne at bruge tid på det. Du kan derfor søge på nettet i tilfælde af problemer og hvis temaets dokumentation ikke hjælper. Alternativt kan du skrive et indlæg på dette temas forum, hvor andre brugere kan hjælpe dig (vi forklarer senere hvordan du gør dette).

Er dit fremtidige projekt afhængig af online markedsføring, herunder SEO og AdWords, har du alligevel brug for en stabil løsning med support og løbende opdateringer. Hvor effektivt temaet er ”programmeret” har også en stor indflydelse på dens hastighed og søgemaskinevenlighed, og dermed SEO. De fleste gratis temaer lever op til de basale krav, men der er premium WordPress skabeloner, som fokuserer sig netop på SEO og AdWords – og den målrettede indsats resulterer i bedre løsninger.

For at opsummere:

Gratis WordPress temaer er nemt og hurtigt at opsætte, og koster ingen penge. Der er begrænsede design elementer til rådighed, så du skal kigge på temaets demo på forhånd for at sikre dig, at dette tema kan svare til dine behov.

Temaets løbende sikkerhedsopdateringer og kompatibilitet med nyeste udgaver af WordPress og andre plugins er ikke sikre, og det er en risiko, du tager. Hvis du støder ind i problemer, kan du ikke skrive til temaets udviklere, men skal læse temaets dokumentation, søge på nettet eller skrive i temaets forum, hvor andre brugere kan hjælpe dig. De fleste populære gratis temaer er bygget godt for SEO, men der findes endnu bedre premium-udgaver.

 

1.2. Premium WordPress Temaer

Premium WordPress temaerne koster ca. 40-50 dollars. Afhængig af hvor du køber dem, kan dette være et engangsbeløb med inkluderet løbende opdateringer, eller evt. et årlig abonnement. Vi forklarer senere hvordan og hvor du køber det rigtige tema til dit projekt.

Udover opdateringer, indeholder premium skabelonerne typisk også support, hvor du kan skrive til temaets udviklere og få hjælp til et problem. Køber du en populær premium skabelon, har du også større sikkerhed, at denne skabelon vil fortsat understøttes og videreudvikles – da populariteten tyder på, at alt går godt også hos WordPress udviklerne, som laver den.

Bygger du et projekt, hvor SEO og Adwords er afgørende, er der premium themes, som specielt målretter online markedsføring. De er hurtige, har søgemaskinevenlig kode og kan nemt integreres med din Adwords eller Facebook kampagne.

 

2. Hvordan Vælger Jeg Mellem Gratis og Premium WordPress Tema?

Har du det svært ved at vælge mellem gratis og premium tema allerede i begyndelsen, kan du læse videre, se de forskellige kataloger med gratis og premium themes, og derefter beslutte.

Vi har også udviklet et værktøj til at hjælpe dig med at tage den rigtige beslutning, hvor du svarer på nogle basale spørgsmål og får et resultat. Resultat mellem 0-15 betyder, at et gratis tema burde svare til dine behov. Resultat på 20 betyder, at du enten kan vælge et gratis tema eller et premium, hvorimod vi anbefaler et premium tema til dig, som har større resultat end 20:

 

3. At Vælge Det Rigtige Gratis eller Premium WordPress Theme

Vi kender nu vores behov og hvilket slags tema vi leder efter, og vi vil gerne vælge den, som indeholder vores ønskede design funktioner, men er også så stabil, SEO-venlig og sikker som muligt. Vi starter med at udpege processen for gratis temaerne:

3.1. At Vælge Det Rigtige Gratis WordPress Theme

I din WordPress installation, gå under Udseende -> Temaer og klik på ”Tilføj nyt”. Vælg derefter ”Populære” og kig igennem temaerne:

Hvilket WordPress Tema at Vælge

Dette vil sikre, at du kun kigger på skabeloner, som bruges af flere tusinde andre hjemmesider. Dette er nemlig et tegn på, at de er stabile og opdateres løbende af deres udviklere. Vi anbefaler denne tilgang for at reducere risikoen for, at dit tema bliver efterladt af dets udviklere og du ikke længere har teknisk support og sikkerhed til det.  Bemærk, at når du bladrer igennem listen og klikker på et tema, kan designet afvige fra viste design på billedet. Dette er normalt, da WordPress viser dig kun en “tom” udgave af temaet.

Du kan også drage nytte af ”Funktionfilteren” ovenpå, men vi vil anbefale, at du googler den skabelon, du har interesse i, og ser hvor mange hjemmesider bruger den, hvornår den sidst blev opdateret og læse skabelonens anmeldelser. Se eksempel forneden:

gratis wordpress tema

Som udgangpunkt vi vil råde dig fra at bruge en WordPress theme, som ikke er blevet opdateret inden for sidste 6 måneder og har mindre end et par tusinde ”aktive installeringer”. Kigger du på lister med ”bedste gratis WordPress temaer” på nettet, bør du også sikre dig, at disse temaer er pålidelige.

Du kan evt. tjekke vores lister med gratis WordPress temaer på dansk, som vi selv har gennemgået og giver specifikke tips til opsætning her og her.

Har du brug for hjælp med opsætning af temaet, kan du læse dokumentationen eller spørge i dets forum. Link til forumet finder du i den samme side som billedet ovenpå – du åbner den pågældende skabelons WordPress side og klikker på ”View support forum”.

wordpress tema support

3.2. At Vælge Den Rigtige Premium WordPress Theme

Her er opgaven det samme. Vi kigger i den største WordPress katalog i verden med over 11 000 premium WordPress themes, sorterer efter popularitet for at igen reducere risikoen for problemer med vedligeholdelse og sikkerhed i fremtiden, og vælger temaet med vores ønskede design.

For at starte, åbn hjemmesiden ThemeForest: https://themeforest.net/category/wordpress

I dropdown menuen ”WordPress” kan du med fordel vælge et tema fra din ønskede kategori:

at vælge premium wordpress tema

Sortér derefter efter ”Best rated” eller ”Best sellers”. Dette burde give dig et godt overblik med velsælgende temaer. Priserne i ThemeForest varierer mellem 40-50$ og indeholder evige sikkerhedsopdateringer. Support bestilles ekstra og koster også lidt, men husk, at support indeholder kun løsning af problemer med selve temaet, ikke custom opsætning efter dine ønsker.

 

Har du brug for hjælp med dit WordPress eller WooCommerce Projekt?

Vi hjælper dig gerne med at opsætte din WordPress & WooCommerce hjemmeside eller webshop. Du kan altid skrive til os på [email protected] eller ringe til +45 81 90 76 47. Alternativt kan du klikke på knappen forneden og udfylde kontaktformularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig for at drøfte dine behov på en uformel snak.

KOM I GANG
  • Petar har arbejdet med WordPress og Søgemaskineoptimering (SEO) i over 10 år. Han startede Webstyr for at hjælpe andre små og mellemstore virksomheder med at vokse, og at forstærke deres digital tilstedeværelse. Du er velkommen til at skrive til ham på [email protected], hvis du har spørgsmål om hans artikler - han er altid flink til at svare.

Følg os på de sociale medier