Hvad er WooCommerce? Lav Din Egen WordPress Webshop

  • februar 17, 2018
5 min
læsning
5 min

WooCommerce er et gratis webshop plugin til hjemmesidesystemet WordPress, som gør det muligt at sælge fysiske eller digitale produkter via din WordPress hjemmeside eller blog. WooCommerce er det mest brugte webshop system i verden – faktisk næsten halvdelen af alle webshops på nettet bruger WooCommerce, og det er også det mest brugte webshop system i Danmark 12.

Hvad er WooCommerce og hvad bruger man det til?

WooCommerce gør det muligt at sælge produkter og ydelser. Du kan sælge fysiske eller digitale produkter, styre din lager og fragt, gennemføre sikre betalinger og udregne moms automatisk.

Du har 100% kontrol over al din data, din webshop er mobilvenlig og kan nemt skaleres op efter behov.

Hvad er WooCommerce

WooCommerce blev opkøbt af Automattic (ejerne af WordPress.com) i 2015, hvilket betyder, at du er i sikre hænder.

Lav Din Egen WordPress Webshop

Du har brug for tre ting for at lave din egen webshop på WooCommerce:

  1. En WordPress Hjemmeside (herunder domænenavn og webhotel).
  2. WooCommerce Pluginnet.
  3. En WordPress theme, som understøtter WooCommerce.

Vi gennemgår hver af disse for at hjælpe dig med at komme godt i gang.

1. Opsætning af WordPress Hjemmeside

For at have din egen webshop på nettet, har du brug for et webhotel og et domænenavn. Domænenavnet er dit webshops navn på nettet, som vil vises i Google og som brugerne vil skrive i deres browsere for at åbne din side – for eksempel ”webstyr.dk”.

Webhotel er stedet, hvor dine webshops filer vil blive gemt, og er altid tilgængelige på nettet. De fleste webhoteller i Danmark understøtter WordPress og dermed WooCommerce, så du frit kan vælge mellem det. Ønsker du et WordPress webhotel med personlig support, hvor du altid kan få hjælp om selve webshoppens funktioner og design ændringer, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper andre små og mellemstore virksomheder og iværksættere med at fungere som support til deres WordPress hjemmesider og webshops.

2. Installation af WooCommerce Pluginnet

Efter du har din WordPress hjemmeside klar, kan du installere og aktivere WooCommerce pluginnet. WooCommerce er gratis og du skal blot følge installationsguiden, som dukker op:

Installation af WooCommerce

Du kan evt. også tjekke vores detaljeret artikel og video om hvordan man installerer og opsætter WooCommerce. Efter du installerer WooCommerce, får du flere menu-punkter i WordPress kontrolpanellet, som pluginnet tilføjer. Du kan lige kigge igennem dem, og også tjekke vores video-playliste, hvor vi gennemgår alle WooCommerce indstillinger. Du kan evt. også tjekke WordPress kurset af Nemprogrammering på YouTube, hvor der gennemgås også opsætning af WooCommerce.

3. Hvordan vælger jeg det rigtige WordPress tema?

Som vi nævnte tidligere, skal du have et WordPress tema, som understøtter WooCommerce. Heldigvis er der mange WooCommerce temaer, som er kompatible med WooCommerce, men du skal sikre dig, at du vælger det rigtige tema til dit projekt.

WordPress temaet danner nemlig grundlaget for din fremtidige webshops design og funktioner. Selvom du godt kan tilføje funktionalitet med yderligere plugins, kommer du primært til at bruge dit temas design opsætning. Det er også vigtigt, at du vælger et stabilt tema, som bliver vedligeholdt med løbende opdateringer af sine udviklere – ellers løber du risiko for, at din webshop pludselig ikke længere er kompatibel med nyeste udgaver af WordPress og WooCommerce.

Vi har skrevet en detaljeret artikel om hvordan du vælger det rigtige WordPress tema til dit projekt, og vi viser i vores artikel med video hvordan du installerer og opsætter et WordPress tema til din WooCommerce webshop.

Hvorfor Bruge WooCommerce Til Din Webshop?

Udover at WooCommerce er det mest populære webshop system i hele verden, er det også det mest brugte webshop system i Danmark. Vores undersøgelser viser nemlig, at WooCommerce er mere udbredt end Magento og Prestashop i Danmark 12. De danske WooCommerce webshops plejer også at være mere mobilvenlige og søgemaskinevenlige end deres konkurrenter på Magento og Prestashop, som kan forklares med den store industri bag WordPress og WooCommerce, som laver tusindvis af moduler, temaer og generelt støtter softwarens fremgang.

Det betyder, at der er mange udbydere i Danmark af WooCommerce løsninger og der er stor fællesskab, som du kan drage nytte af. Du kan bl.a. gøre brug af Pakkelabels.dk pluginnet og få en komplet fragløsning og/eller bruge Epay for at gennemføre nemt kreditkortbetalinger med Dankort.

Kilder:

  1. WooCommerce vs Magento – Dansk Sammenligning til 2018, https://webstyr.dk/woocommerce-magento-dansk/
  2. WooCommerce vs Prestashop – Dansk Sammenligning til 2018, https://webstyr.dk/woocommerce-prestashop-dansk/
Har du brug for hjælp med dit WordPress eller WooCommerce Projekt?

Vi hjælper dig gerne med at opsætte din WordPress & WooCommerce hjemmeside eller webshop. Du kan altid skrive til os på [email protected] eller ringe til +45 81 90 76 47. Alternativt kan du klikke på knappen forneden og udfylde kontaktformularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig for at drøfte dine behov på en uformel snak.

KOM I GANG
  • Petar har arbejdet med WordPress og Søgemaskineoptimering (SEO) i over 10 år. Han startede Webstyr for at hjælpe andre små og mellemstore virksomheder med at vokse, og at forstærke deres digital tilstedeværelse. Du er velkommen til at skrive til ham på [email protected], hvis du har spørgsmål om hans artikler - han er altid flink til at svare.

Følg os på de sociale medier